September 28, 2011

Wordless Wednesday # 15

Posted by Aly Alberta at 9:22 AM
Reactions: 
0 comments



p/s..kalau beli nombor ni mesti kena ni kannn...=p

 

September 23, 2011

Unwell

Posted by Aly Alberta at 4:15 PM
Reactions: 
0 comments
Hi.. Saya tak berapa sihat plus busy like bee. A lot to catch up. Tak larat. Nanti dah ok, saya update ek.

Thanks.


September 8, 2011

I know what u will do next raya!

Posted by Aly Alberta at 11:36 AM
Reactions: 
0 comments
Hi.. Assalamualaikum.. Selamat Hari Raya.. Happy Thursday..

How are u? Sihat ke semua?? Saya sihat, Alhamdulillah. After raya ni semakin sihat. Nafsu makan menjadi-jadi. Nafsu minum juga. Dalam masa 10 jam di hari bekerja botol 1000ml hendaklah diisi 3 kali meaning saya minum 3000ml. Itu belum campur air minuman yang kat rumah lagi. Faktor cuaca juga amat menyumbang kepada nafsu minum ni. Panas ya amat sekarang ni. Kalau jalan tu mesti berpeluh walaupun 2 3 meter saja.

Raya macam mana? Best? Saya punya best! Makan banyak! Penat pun banyak! Perjalanan pergi/balik kB/kL adalah 14 15 jam. Jangan terkejut. Standard la tuuu… Jalan ke pantai timur memang akan menerima kereta berpuluh kali ganda dari hari biasa menjelang hari raya. Sebab orang Klate kan ramai jadi perantau so bila raya mereka semua balik ke tempat asal. Termasuk laa Abeyohs & Pokya. Hahahaha… Raya tahun tahun lepas pun macam tu. Raya tahun tahun depan pun macam tu jugaaaaa...

Hari ni raya ke 10. Kuih raya kat office ni banyak lagiiiiii… Semua sodap!!!! Hujung minggu ni busy! Mana nak pergi raya open house, check-up, pick-up, send-up dan lain-lain. Haih!!! Tapi saya suka!!! Kd will be in town this Saturday morning. Gila lama dia cuti!!! Now, further his study back. Kotoh!!! Lagi 4 5 6 tahun baru merdeka. Lama seh nak tunggu loyar ni grade… Sebelum grade kena jadi attachment student dulu. Study 4 5 6 tahun. Dah grade, jadi pupil/chambering student, lepas tu short call, court duty, legal aid duty, jadi assistant lawyers, partners then long call then dapat practice certificate then dah boleh join private practice! Dan boleh lah belanja I keta Lancer sebiji!!! Rate loyar kan tinggi. Sejam dah boleh dapat RM200. Kalau sebulan?! Do your math! Dan juga, boleh la I jadi secretary masa tu. Secretary jaga jadual je bukan buat documents. Boleh?! Heeeeeeeeeeeeeeee… =p

Dear Cyrill Clade @ Kd, sila abaikan paragraph di atas. Paragraph itu adalah angan-angan semata. Tapi yang keta Lancer tu adalah permintaan dari hati yang tulus ikhlas. Peace!

Ok, sambung cerita raya. Tema raya tahun ini adalah pink! Tahun depan pun pink juga! Tahun tahun tahun depan pun pink juga! Boleh?! Heeeeeeeeeeeeee…=p

Ok laaa.. Got to go. Nak pergi minta sign kat lawyer ni. Yang ni dah betul-betul lawyer dan bukan angan-angan.

p/s..raya tahun ni takde gambar sebab semua orang busy makan!! raya tahun depan harus ada!!

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device