October 16, 2013

It's been a while...

Posted by Aly Alberta at 11:51 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Ohhh.. Not that while I guess... It's been so longgg already... Haih..

Yes, I know. Time really kills my life.

Amr pun dah besarrr..

April 13, 2013

Yeah...

Posted by Aly Alberta at 11:47 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

...now I can blogging at anytime, anywhere...

Stay tuned...

Published with Blogger-droid v2.0.10

January 15, 2013

2013

Posted by Aly Alberta at 11:00 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Hahhh!! Dah 15hb baru nak 2013 2013.. Ngeng!!!

Happy New Year you all...=p

Tau dah basi tapi nak juga wish. Kasihani la mumy yang ada blog ni tapi tak dan nak update blog. Hari ni baru teringat yang I ada blog yang dah lama terbiar. Haih!

So, what's up peeps?

Saya macam ni jugaaaa... Hidup dah ada anak dah tak sama macam hidup bujang or hidup berdua husband and wife. Ini baru anak 1, esok kalau ada anak 2 3 4 5 tak tau la apa jadiii... Heeeee...=p

Cakap pasal anak, Amr is fine and doing very well. At 9 months 15 days he knows almost everything. Mari kita recap...

1. He likes to eat. 3 senduk besar bubur nasi yang di-blend boleh dihabiskan dalam masa 30-45 minit. Kalau dah kenyang Amr akan buat-buat macam nak muntah. Alhamdulillah Amr tak pernah sembur-menyembur lagi setakat ni. Sebab according to e-book that I've read, if your child is full they will spread out the foods as a sign.

2. He able to run and walk and run and walk again. But, with kaki ayam la. If with shoes Amr agak kekok sikit tapi kekok-kekok pun lari adalah laju, tak dan nak kejar/tangkap.

3. Love to watch TV. Bebudak kalau cartoon memang BFF kan? Amr loves to watch Mickey Mouse and The Clubhouse, Hi-5, OME, Upin dan Ipin, Boboiboy, Geng Bas Sekolah, Superstar, drama melayu kengkadang especially kalau ada perempuan comey, sexy, scene gadu-gaduh...

4. Suka punggah barang. Mainan dia kalau tak ada di setiap sudut rumah tak sah. Heret ke sana, seret ke sini, baling sana, baling sini. Tu tak pandai tendang lagi, esok kalau dah pandai tendang habis bola melantun sana sini.

5. Suka gigit. Yang ni ambo tak berapa berkenan. Sakit tau tak! Walaupun salah ambo. Duluuuuuu masa pregnant, I suka gigit-mengigit ni. Siap merayu nak gigit lagi. Abeyohs la jadi mangsa. Sekarang I yang jadi mangsa. Abeyohs kata padey muko mung! Hampeh!

6. Dah reti mengamuk. Kalau ditinggalkan mesti mengamuk tanda jangan tinggalkan dia. Kalau mengamuk mesti guling-guling, terbalik-balikkan badan. Hardcore youuuu..

7. Able to call Ba Ba for Baba, Ma Ma for mumy. Sejuk perut gua bila dengar Ma Ma Ma.

8. Bubbling words. Entah apa yang dicakapnya. Kengkadang macam dia reply to us back after we talk to him. Recently, dia pandai cakap tak nak but on sound style. Example, if I want to put his diaper I will say Amr kita pakai pampers ok and he will reply to me like na na naaaa sounds like no no noooo.... Dengar macam menganying pun ada juga. Geram.

I guess that is all for now. I'll add some more later...

Till then laaa...
 



December 12, 2012

12.12.12

Posted by Aly Alberta at 3:59 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. It's my birthday on the triple 12 day.

Alhamdulillah.. Masih berkesempatan menyambut birthday yang ke 12 plus fourteen years old.

Thanks for all the wishes, kisses, loves, hugs, doa' and so on... All of it really made my day.

May God bless you all too.

Amin.


 

December 3, 2012

Uishhhhhhh...

Posted by Aly Alberta at 12:37 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
...lama gilaaaaaaaa tak update! Adehhhh... 

Tungggguuuu... Will update soooooooooooonnnnnnnnn....

Happy December!

Jingle bell, jingle bell, jingle all the waaaaayyyyyyyyyyyy...

October 2, 2012

Preserve flower for sale. RM35 per piece.

Posted by Aly Alberta at 1:54 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

August 29, 2012

Wordless Wednesday # 18

Posted by Aly Alberta at 10:46 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post



August 18, 2012

29 Ramadhan 1433H, 2012

Posted by Aly Alberta at 12:13 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Haluuuu.. Saya masih di kL... Heeeeeeeee... Si Ngia Rio rosak, saat ini dia masih di workshop. Kesian. Kesian dia sebab kena operate. Kesian kami juga sebab tak boleh balik kampung.

Actually, ada hikmah di sebalik kejadian niiii.. Kalau laa abeyohs tak bawa dia pergi bazaar hari khamis lepas, tak tau laa apa akan jadi pada kami di tengah jalan malam tuu. Sebab planning kami nak balik kampung adalah hari khamis malam jumaat tapi bukan la tengah malam, subuh jumaat tu sebelum sahur kami gerak. Selalu abeyohs pergi bazaar naik motor je, entah apa angin dia hari tu nak naik keta pula. Balik dari bazar park depan rumah sementara nak buka pagar, bila nak masuk dalam tetiba ada bunyi benda terseret. Kuat gila. Sampai jiran sebelah rumah pun keluar jenguk. Ingatkan bumper jatuh dan terseret tapi sekali tengok tayar depan sebelah kanan dah lari tune dan steering tak boleh pusing, so kereta tak boleh gerak. Abeyohs intai-intai ada benda patah. Nampak macam teruk. Abeyohs running pergi workshop & cari foreman. Foreman datang and tengok and cakap memang kena tukar and kosnya RM400. Habislaa budget raya.. Itu pun tak cukup lagi tuu.. Haih!

Tapi, abeyohs tak pergi kedai tu laaa.. Sebab nampak macam cekik darah jeee.. Pagi jumaat abeyohs and his part time foreman, mirul pergi cari workshop lain... Sejam lepas tuu lorry towing sampai. Then tetiba ada orang menjerit-jerit. Bukan sebab takut or menangis tapi sebab excited. Orang tuu adalah amr budak busyuk masyam. Punya la excited tengok towing tu. Siap buat bunyi tet tet tet lagiii bila towing tu tengah reverse.. Lama juga nak tow kereta tuu sebab posisi dia & sebab tayar tak boleh pusing dan dia pun tak boleh gerak. Dah la kereta auto, lagi la payah...

Lepas sejam baru boleh sambung and tarik. Itu pun selepas menyuruh jiran-jiran alih kereta dorang. Then bermula laaaa tugas abeyohs sebagai penunggu workshop. Sampai ke maalaaammm.  So, new planning nak balik klate subuh sabtu tapi tak dapat juga sebabnya ada rosak lain pula. Yang patah tu dah ganti balik, yang ni bengkok pulaaa.. Adeh memacam.. So, nak tak nak kena tunggu sabtu pula untuk ganti yang bengkok tu. Kena cari parts dia duluuu.. Haih!

Oleh itu, sekarang ni abeyohs masih setia menjadi penunggu workshop. Foreman tu cakap siap hari ni, so perjalanan balik ke klate adalah selepas keta siap dibaiki. Maybe petang or malam or esok pagi. Eh esok pagi? Pagi raya? Huargggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

Huarggghhh lagiiii dan lagiii dan lagiiiii...

Bye. Huarrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device