May 31, 2011

Gifts!

Posted by Aly Alberta at 10:53 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi... I'm officially on Marriage Leave for a week. Yippie!!! Tadi, rasa macam hari last bekerja pula. Kena tawaf office banyak kali. Kena jumpa semua orang. Anyway, I'm glad. Really glad. Tak pernah rasa cenggini. Rasa macam dihargai sangat-sangat. Kalau cenggini la gayanya, tiap-tiap tahun saya mau kahwin. Boleh? =p

So, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan a BIG Thank You to the Partners of Chooi & Co. for the unexpected gift. Memang tau ada gift tu tapi tak sangka pula dapat today. Ingatkan dapat nanti nanti atau tak dapat langsung sebab dah bagi 2 days marriage leave. Heeeee... Thanks once again. A BIG Thank You juga to all the lawyers for the wishes, advices and angpau! Korang memang sempoi la! To my colleagues, Terima Kasih bebanyak atas doa, wishes, nasihat, tips dan the double meaning jokes!!!! It's really wash my brain touch my heart. Oh, thanks for the angpau too!!! Banyak saya dapat angpau hari ni. Rasa macam Gong Xi Fa Chai pula. Heeeee...

Semoga Tuhan sentiasa memberkati anda semua. Saya mendoakan itu. Terima kasih banyak-banyak. It was unforgettable moment. Malu pun ada juga. Malu tapi mahu. Heeeee... May God bless all of us. Semoga anda semua juga dimurahkan rezeki lagi. I love u all laaaa..

p/s..hari-hari terakhir sebagai seorang bujang memang awesome!!!!

May 30, 2011

Kaamatan!

Posted by Aly Alberta at 11:07 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi, it’s Kaamatan Day! And, I’m working! And, it’s the last Monday. Last Monday as a single mingle beautifool girl. Has the second last ride trip on U26. Tomorrow will be the last kot. Or, Wednesday kot. Oh, on Wednesday, Dady, Mumy, Kd, Don & JR are coming to the town! Excited tahap gaban. But, not only me! Itu Makcik Syafiqah siap countdown lagiii... Thursday, I’m flying to kB with Safrah. Thursday juga the others will travelling to Klate by cars. Tak tau berapa keta tapi yang tau lebih dari 1.

Abeyohs makes his move maybe on tomorrow morning. Sepatutnya, today tapi due to some problemossss yang tak henti-henti datang bertandang, he gerak pepagi buta esok. Alone! Pity him. May God bless his journey. Selamat pergi dan selamat sampai. Amin.

Oh, siou, lari dari tajuk. Kotobian Tadau Tagayo Do Kaamatan. Sabah has 2 days PH. Syok ohh!! Aramai tiii la tuu kan.. Bah, don’t drink and drive kio. Ingat laa orang tersayang.. Kalau magauk 200%, tidur ja di kaki lima, or di kereta. Biar nakalapik tertunggang terbalik, bisuk pagi, bangun, cuci muka, drive muli. Jangan sambung moginum!

4 days before. Has no word to describe. Bye!


p/s..macam mana la si jr tu sekarang kan??..mesti guragas!

May 27, 2011

A week before..

Posted by Aly Alberta at 9:42 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Hello.. Assalamualaikum.. *dup dap dup dap*

A weeeeeeeeeek before JSD.. Nervous? Tak laaa.. Biasa-biasa je.. *muka kerek* HaHaHa.. Gila tak nervous!!! Nervous tahap gaban ok!!!
Dulu.. 2 3 4 minggu lepas, bila orang tanya “nervous ke tak?”.. Kita dengan selamba menjawab, “tak!”
Dulu.. lepas bagi kad jemputan kahwin, bila orang tanya “apakah perasaan anda nak kahwin ni?”.. Kita dengan muka tak bersalah menjawab, “entah!, tak rasa apa-apa pun, takde perasaan apa pun”
Dulu.. 2 3 4 bulan lepas, bila orang tanya “dah buat persiapan diri?”; “dah buat persiapan fizikal?”; “dah buat persiapan mental”.. Kita dengan muka tak boleh blah menjawab, “alah lambat lagiii, relaks laaa”

Sekarang!!! Semua jawapan di atas telah memakan diri sendiri.. Konon tak nervous!! Kerek takde perasaan!! Poyo nak relaks sangat!!! Itu semua bloody shit!!!! Sekarang terkapai-kapai minta nyawa!! Ye la, bila masa nak buat persiapan dalam segala persiapan... Kang, alih-alih semua tak siap!!

Tapi, ni bukan pasal persiapan kebendaan. Tu semua dah settle dah, no problemo. Ni pasal persiapan diri sendiri yang kerek tahap gaban ni.. Tak tau la nak buat persiapan macam mana.. Rasanya dah ready kot! Heeeeeeeeee…. Eh, dah la rasanya-rasanya, ada kot pula?! Memang tak ready!

Em, senang-senang let it be je laa.. Kita follow saja flow-nya. Confident level tu letak suam-suam kuku je. Kalau letak terlampau panas tu dah jadi over confident, kang tak jadi apa lak. Kalau letak terlampau sejuk tu dah takde confident langsung, lagi lah hampeh. So, masalah pun selesai. Kalau tak selesai juga, kita jumpa pakar motivasi iaitu Dato’ Abeyohs. Lepas jumpa dia, confirmed settle!! =p

Yang penting, kita berkunjung ke Nail Parlour & SPA & Secret Recipe.. 2 3 4 hari sebelum JSD.. Oh, dan Vincci, Nose, MnG, Zara, Jusco & Baskin Robbins. Baru cool…

p/s.. Uniqlo dah buka kt kLcc..jom shopping lepas mengeluarkan air mata di cinema with NKTM..

May 25, 2011

Wordless Wednesday # 9

Posted by Aly Alberta at 9:57 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

May 24, 2011

Files...

Posted by Aly Alberta at 10:04 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. I feeeeeeeellllllll goooooooooooooood. Heeeeeeeeee..=p.. Sebab kerja I di ofc yang berlambak-lambak-lambak tu sudah siap. I managed to close all the files. Ada lagi 2 3 files yang still pending tapi tu file besar. Dalam store dah takde space nak letak. All compactors are fully loaded.

One thing I didn’t understand here. Dorang kan punya cases punya files kan memang banyak!!! Tapi, dorang kan tak pernah nak ambil tau keadaan kat mana nak simpan files yang bebanyak tu. Dorang main open folder by folder by folder ikut sesuka hati dorang tapi dorang tak tau yang space is limited. Sangat limited! Tapi dorang genius. Dorang create system supaya space yang limited tu tetap available. Caranya dengan destroy files yang lelama.

Ok, fine! That’s our job and we do our job. Print list files yang dah boleh review for destroy then extract out all the files. Now, try imagining, we extract out semua file yang lelama. File tahun 70an, 80an, 90an. Banyak tu tak mau cerita la. Nak cerita sini pasal dusts file tu. Memang boleh kena penyakit tibi. Tau la file lelama kan.. Walaupun nampak elok tapi kalai kita kibas-kibas habuk bleh dapat sebaldi tuuu. Bersin jangan cakap la. Sampai kengkadang tu, sampai dah tak terkeluar bersin tu. Ye la, dah 5 6 7 8 kali bersin berturut-turut, yang ke 9 tu tersekat la.Nasib baik tak tercekik bersin. Eh! Ada ke orang tercekik bersin? Ni merepek! Nasib baik laa aircond kat store tu power tahap gaban, sejuk ya amat tapi, tu pun berpeluh-peluh juga walaupun sejuk. Dah kerja turun naik angkat berat, confirmed la berpeluh!

Ok! Sekarang dah tak feel good dah. Feel bad pula...

Then, bila hantar files to review for destroy tuu kat dorang, dorang mesti merungut. Kalau dah merungut tu confirmed la kan dorang malas. Malas nak tengok. Tengok sebelah mata pun tak. Jeling lagi laa. Akhirnya files tu duk la belakang pintu supaya mata tak sakit nak memandang. Berkulat berhabuk la file tu kat situ sampai… Entah sampai bila…

Actually, dekat store tu, kalau nak ikutkan files yang dah boleh destroy memang banyak! Itu pun ada lagi yang belum di-extract out-kan. Kalau semua files tu di-destroy-kan, memang store tu ada banyak space nak simpan files yang baru-baru ni. Yang baru berlambak. Yang lama lagi berlambak. Nak joget lambak pun dah takde space. Kalau macam ni, 1 kLcc tu pun tak muat nak letak!!!

Haih! Entah laa labuuu.. Dah nasib badan. Ikut je la flow-nya. Kita dah buat kerja kita. Masalah yang dihadapi dorang laa yang perlu selesaikan. Jangan lepas tangan terus sudah. Nanti yang tanggung beban siapa? Kita juga! Siapa? Kita juga! Tapi ganjaran yang diterima tak setaraf dengan beban yang ditanggung. Dah la terima lambat. Tak setimpal pula tu. Chesdale!!! =p

So, kesimpulannya, ada sesiapa yang nak tawarkan saya kerja? Gaji saya tak berani nak demand tapi nak 3k keatas. HaHaHa..

p/s..”dorang” dalam perenggan di atas tiada kaitan dengan yang hidup dan mati..siapa makan garam dia la terasa masin!

May 23, 2011

Getting closer...

Posted by Aly Alberta at 9:46 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
...to the other world...
 
 surrounding with LOVE...
for ever..
6 powers + 1 more power = almost perfect
amin.

Down..

Posted by Aly Alberta at 2:45 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi..

I'm down..

I'm tension..

I've no mood..

I've no appetite..

I need holidays..

I need love!!

May 19, 2011

Makcik...

Posted by Aly Alberta at 3:22 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Kenapa bila seseorang manusia itu bergelar atau berpangkat makcik mesti manusia tersebut adalah seorang yang suka menyibuk hal orang?! Saya tak faham betul laaa.. Tapi, saya tak maksudkan semua manusia yang bergelar makcik. Hanya segelintir makcik-makcik ni je yang tak sedar diri yang dorang ni makcik kepoh!

Memang tak boleh blah! Di sekeliling saya ada banyak makcik-makcik cenggini. Suka menyibuk hal orang. Kalau boleh setiap inci kain yang ada badan seseorang tu dia nak check. Kain dia yang dah koyak rabak tu tak ambil peduli pula! Setiap jenis cerita dia nak korek. Semua jenis masalah dia yang dapat tau dulu. Kalau dah tau then diam takpe, tapi ni, sudah tau dicanang pula satu dunia. Dasar mulut tempayan! Dia pun tak tau cerita itu betul atau tak. Bagi dia, yang penting cerita hot! Dan harus diketahui oleh semua orang. Haih!

Kengkadang, ada juga manusia yang belum bergelar makcik tapi perangai mengalahkan makcik! Jenis makcik yang cenggini bukan setakat inci kain, setiap cm kain dia nak check, dia nak tau. Kain dia? Kain dia dah lucut dah, tu yang dia dah tak kisah pasal kain dia. Huh!

Pendek kata, makcik dengan gossip memang tak boleh dipisahkan. Saya bukan nak mengata atau memperlekehkan makcik-makcik ni tapi saya rimas. Tak padan dengan orang kengkadang tu. Apa pun, saya amat berterima kasih dengan makcik-makcik ni sebab tanpa mereka saya takkan tau gossip terkini dan terhangat di pasaran. Tapi, apa nak buat kan.. Ni semua kejadian Tuhan. Saya hanya mampu berdoa supaya dilindungi dan diberkati sepanjang hidup saya. Amin.

May 18, 2011

Something...

Posted by Aly Alberta at 10:36 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Saya ada rasa tak best ini hari.. Don’t know why?! I forgot my pinky. I put it on the shoe rack to get benang and jarum for Abeyohs to jahit butang baju. Then, after I got it all, I shut the door, locked the grill and press the elevator down. Sampai kedai mamak, cari phone takde.. Memang ngeng ngong!!!

At kedai mamak pula, I ordered mee goreng kosong yang mempunyai rasa pahit. Maybe because of the tea O ais limau kot. Pepagi minum ais. Pepagi minum masam-masam. Pepagi keluar masuk toilet. Haih! Tapi, yang keluar masuk toilet ni tiap-tiap pagi hari. Asal pagi je, mesti keluar masuk toilet, tak kira masa, asalkan pagi, tak kira tempat asalkan pagi. Haih! Haih! Haih!

Today, 18th May. Yesterday, 17th May. Day before yesterday, 16th May. 16th May is Teacher’s Day. Sudah wish semua cikgu-cikgu di seluruh dunia. 16th May juga 2nd leg Semi Final Piala FA. Result is Kel 1-1 Sel. Meaning, Kelantan melangkah ke final dengan aggregate 6-2. Pergggghhhhhhh… Tak percaya!!! Final game pula on this coming 11th June di Stadium Shah Alam lawan jiran, Terengganu. Ini pun tak percaya juga!!! =p

Congratto Klate!!!

Sekarang story pasal JSD pula. Lagi 2 minggu. Perasaan? Still, tiada perasaan. HaHaHa… Everything is gone well. Walaupun ada problem, eh! read: banyak problem yang datang melanda, kami, eh! read: Abeyohs sabar menempuhnya. Saya pula? Memula tu memang panasssssssss, tak nak cakap dengan orang, mengamuk tak tentu pasal, makan pun tak nak tapi lelama bila sudah rasa lapar yang amat tetiba dah cool down and sabar menunggu nasi untuk dihidang… =p

Let’s do the cross check… 2 weeks before the day…

Invitation card = 80% done (rasa macam dah bagi semua tapi ???, siapa belum dapat give your mailing address ek, nanti saya post)

Documentation = 90% done (part kami dah settle, sekarang part tok imam lak..)

Baju dan yang sewaktu dengannya =95% done (selendang putih mana nak cari??)

Pelamin, bilik pengantin dan yang sewaktu dengannya = 100% done (tunggu masa sahaja)

Canopy, meja, kerusi = 100% done (tunggu masa juga)

Makanan, minuman dan yang sewaktu dengannya = I’ve no idea sebab semuanya bakal ayah mertua saya yang urus, tapi saya rasa semuanya ok!

Hantaran = so far so good =>

Itu je kot, rasa semua will be great. Saya serah saja pada yang pakar… =p

Oh! Ada lagi… Diri sendiri = A big question mark!!!


p/s… l.o.v.e

Wordless Wednesday # 8

Posted by Aly Alberta at 9:00 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

May 17, 2011

Save The Date!!!

Posted by Aly Alberta at 8:55 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

May 16, 2011

Tired!

Posted by Aly Alberta at 8:05 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. I'm back at kL with no energy. Penat tahap gaban! Everything is went well. Nanti la kita story mory ek. Malam ni kita sambung bergomo lak... =p

Gomo Klate Gomo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

May 11, 2011

Wordless Wednesday # 7

Posted by Aly Alberta at 8:30 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

May 10, 2011

Lama seh!

Posted by Aly Alberta at 8:16 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi tuan-tuan & puan-puan.. Sekian lamaaaaaaaaaaa... ku tidak meng-update blog ku ini... Haih! I've been very busy. Ada masa tapi masa itu ku jadikan masa untuk tidurrrrrr... Penat yang amat!!!! Nak tau 1 rahsiaaa... Tapi kalau I bagi tau bukan rahsia dah la ek... Hahahaa..

Tapi nak bagi tau jugaaa.. Saya kan.. Dah lamaaaaaa............

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

... tak tengok TV. Rindu seh! Santai-santai depan tv sambil makan coklat minum air ribena. I'm really exhausted with the damn busted preparation!!! Dah lama tak tengok CSI. Rindu sama itu Flack! Dah lama tak layan Covert Affairs. Rindu sama itu Ben Mercer! Eh! Bukan, rindu sama itu Annie. Oh! I've missed Maharaja Lawak last Friday. Frust!!!! Bila la ulangan dia ek?? Sempat ke nak catch up ni.. Aduiiiiiiiiiii... Sila sebut aduiiii tu macam Zizan sebut.. Confirmed released tension!


JSD? Oh! So far so ok.. Baju dah fitting tapi itu baru 1st fitting. This weekend turun kB lagiii for the 2nd fitting.. Lagipun, documentation belum siap sepenuhnya. Memacam hal laaaaa.. Lepas satu, satu lak datang. Kalau yang satu tu dah settle, no hal tapi tak settle lagi benda lain lak datang menjelma.. Memang pund__s!!!! But, I've been good even though air mata dah kering. Abeyohs stronger than me! Yes! I'm spongebob! Picit sikit keluar air..... Ngeng ngong!!!!!!!


Invitation card is on it's way. Abeyohs has done his. Mine, half of it still on my desk!! Yang by post dah on the way dah.. Oh! Cita pasal invitation card ni, I would like to thanks so very much to my 2 princesses for helping me out!!! Unless, I tak payah buat 4 in 1 - tulis, lipat, masuk, stick. Saya tulis saja, makcik2 sya tolong lipat, masuk & stick. Without them, sampai hari ni tak siap lagi kot!!! Thanks makcik2 kuuuu... Nanti kakak belanja ice-cream!!!!


Keja kat ofc pun berlambak!!! Hari ni saya nak jadikan Hari Mem-filing Sedunia!!! Gila banyak!!!!! Macam 1 bundle paper dah gaya kertas-kertas tuuu.. File jangan cakap laaaaaaaaa... Kena settle semua sebelum cuti seminggu panjangggggg... Nanti kesian En. Hasnan.


Ok la, I rasa macam nak makan nasi goreng laaaa... Padahal pagi tadi dah makan roti canai kosong cicah kari... Lapar!!!!!!!

See u..

May 1, 2011

May Day

Posted by Aly Alberta at 8:18 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. It's May!!! Saya bangun awal. A perfect beginning for May I guess. I'm leaving for kB this noon. And as usual, I'm excited! Hopefully we have a safe journey to and from. Amin.

Klate leads the MSL league after won the game last night. Klate 2 - 0 KL. So, we can still feel the victory spirit once we arrived at kB. Heeeeeeeeeee... =p

It's labor day today. And, yes, it's PH. Tomorrow too. So, no more Monday blues but definitely there is Tuesday blues.

A month to go for JSD. So far, so ok. Not good. Not better. So so only. I hope we can pass this last month with lots of love. Amin. Everything is getting to the track. Abeyohs is trying harder and harder and harder. At one time, I'm getting down, but, he... as always, being toughed as he always be. That is make me proud of him. Love u to bits baby!

I got to go. See u later.

p/s..kalau bulan lima, mesti aramai tii di sabah..kaamatan kan..yang paling syok pertandingan unduk ngadau..sini la smemua boleh nampak sumandak2 alawa om olumis..sya mau juga daa ikut unduk ngadau bah tapi nga..odoi..lu fikirlaaaaa sendiri..=p


 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device