July 30, 2011

The Babies...

Posted by Aly Alberta at 4:13 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
My Lovely 3 Princesses
Safrah Diqah
Syafiqah Dafinah
Jana Khanum
2 budak kecik!
Dyrill Donn
Eric Junior
He is so adorable!
Cair hati gua...

I wish they will be babies for ever.. Sekarang, semua dah besar panjang... How I missed them so very much?!


July 21, 2011

Wordless Wednesday # 14

Posted by Aly Alberta at 3:00 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

July 19, 2011

Chelsea Asia Tour 2011

Posted by Aly Alberta at 8:15 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Go More Harimau Go More!!!


A HIGH FIVE to ai ai captain!!!




*all photos are from mr.google*

July 18, 2011

Dream Team

Posted by Aly Alberta at 12:55 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Duluuu... ini dream team saya...

Goalkeeper - Apek
Defenders - Mahali, Muslim, Fadhli, Asra
Midfielders - Amirulhadi, Safiq, Gurusamy, Kunanlan
Strikers - Safee, Norshahrul

Tapi...

Sekarang... ini dream team saya...

Goalkeeper - Sharbinee
Defenders - Mahali, Muslim, Fadhli, Asra
Midfielders - Amirulhadi, Safiq, Gurusamy, Ashaari
Strikers - Safee, Norshahrul

Football Matches...

Posted by Aly Alberta at 12:18 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Julai adalah bulan bola sepak!!

10 Julai 2011 (Futsal) - SME Corp FC 1 vs 0 Matrade (Juara Futsal Lelaki, Sukan MITI)

*Fakta;
- Abeyohs is a pom-pom boy.
- Tahun lepas, 2010, naib juara. Tahun ni, 2011, up sikit jadi juara.
- 1st time melukis peta berpandukan google map. Printer ada, toner out.
- kL kembali hidup selepas #Bersih!


13 Julai 2011 (Bola Sepak) - Arsenal FC 4 vs 0 Malaysia XI (Arsenal Asia Tour 2011)

*Fakta;
- TIADA LIVE DI STADIUM ASTRO!!!
- Tengok game via streaming tapi kena pakai low resolution baru tak buffering. Display suku daripada monitor.
- Defenders are totally out.
- R.v.P is amazing tapi Muslim Ahmad lagi awesome! =p
- SBJ menjadi Stadium Emirates.



16 Julai 2011 (Bola Sepak) - Liverpool FC 6 vs 3 Malaysia XI (Liverpool Asia Tour 2011)

*Fakta;
- Safiq and Safee are Super S!!!!
- Joe Cole kecil je, takde la besar pun. Lebih kurang Mahalli juga. Tapi, Andy Carroll ye!
- Sekali lagi, defenders are totally gone.
- SBJ bertukar menjadi Stadium Anfield.


17 Julai 2011 (Bola Sepak) - SME Corp FC 2 vs 0 MITI (Juara Bola Sepak Lelaki, Sukan MITI)


*Fakta;
- Abeyohs is wearing jersey number 3 as right back.
- 12 jam duduk di Stadium Mini Bukit Jalil.
- 3 botol air mineral, 10 gelas air sirap, sebungkus sandwich, sebungkus nasi ayam.
- Mereka main bola atas padang turf. Awesome!
- 1st time jadi juara!!!!
- Sunburn!!!!
- Jumpa face to face team Malaysia yang akan lawan team Chelsea.
- Ong Kim Swee dah tak macam orang cina. Sebiji macam melayu. Faktor kulit yang telah bertukar warna.
- Piya handsome ok!!!
- Si Kecik aka Wan Zaharulnizam memang kecik!!!!


21 Julai 2011 (Bola Sepak) - Chelsea FC vs Malaysia XI (Chelsea Asia Tour 2011)

*Fakta;
- Sekali lagi SBJ secara automatik akan bertukar menjadi Stamford Bridge.


23 Julai 2011 (Bola Sepak) - Singapura vs Malaysia (Kelayakan Piala Dunia Brazil 2014, Pusingan Kedua, Perlawanan Pertama)

*Fakta;
- Main di Stadium Jalan Besar, Singapura dengan hanya 500 tiket diberi kepada penyokong Malaysia sebab kapasiti stadium adalan 2 ribu orang.


28 Julai 2011 (Bola Sepak) - Malaysia vs Singapura (Kelayakan Piala Dunia Brazil 2014, Pusingan Kedua, Perlawanan Kedua)

*Fakta;
- Saya salah seorang yang akan membeli tiket.



Go More Malaysia Go More...




p/s.. 18 Julai 2011 - Abeyohs vs Tilam (Juara Makan Panadol)


July 15, 2011

Liverpool Asia Tour 2011

Posted by Aly Alberta at 3:23 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Go More Harimau Go More!!




A big HELLO to Andy Carroll





*all photos are from mr.google*

YNWA!!!!!


p/s..astro sila siarkan live!!!!!!!!

July 13, 2011

Arsenal Asia Tour 2011

Posted by Aly Alberta at 8:38 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

Go More Malaysia Go More!!!


A big HI to R.v.P...




*all photos are from mr.google*

July 11, 2011

BERSIH yang dot dot dot...

Posted by Aly Alberta at 10:24 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Apa macam hari Sabtu anda?? Hangat tak? Kuning tak? Hari sabtu saya sangat hangat, sangat kuning menyilau. Sebab? Rasa semua orang dah tau kan.. Sebab korang pun panas juga kan? Oleh sebab itu sesiapa yang gedik sangat nak berjalan ramai-ramai di kota kL tu pastikan anda tidak menyusahkan orang lain. Sebab, kerana anda semua yang rajin sangat berjalan berhimpun di kota kL, saya kempunan nasi minyak kenduri kahwin!!!!!!!!!!! Ada tau!


Konon nak bersihkan apa yang tak bersih tapi anda, anda, anda tahu tak yang anda semua telah mengotorkan kota kL tuuu?! Tourist pun jadi takut sebab anda semua tau tak! Jatuh la nama Malaysia ini macam! Hati saya pun dah tak bersih sebab sumpah seranah kat anda semua!!!!

Kalau nak berhimpun pun, pergilah di luar kota kL. Pergi tepi pantai tu. Luas pun luas. Jalan la korang dari hujung ke hujung. Takde orang yang akan disembur air pemedih mata. Air laut masin ada!!! Atau pun berenang la korang merentasi lautan tuuu.. Nak tunjuk sangat kan!!!

First time stuck in jammed 3 hours +++ walaupun jalan tu jalan lurus yang selalunya mengambil masa 15-20 minutes je nak sampai kat hujung jalan tu tempat di mana kami buat u-turn sebab memang dah tak boleh tahan. Memang totally insane!!!!! Dengan perut lapar, pening kepala, hati panas, fikiran serabut, kesabaran dah terbang jauh melayang, Abeyohs tak pasal-pasal kena marah, konon tak nak makan, last-last makan nasi lauk kari ayam tambah 3 kali!!!! 

Haihhh.. Takde rezeki nak makan nasi minyak Mirul & Dila (Abeyohs’s colleagues) walaupun korang datang jauh dari kL to kB untuk makan nasi minyak kitorang. Really appreciate that. Bila turn korang lak, kitorang tak dapat merasa. Ruginya!!! Takpe, nanti korang buat kenduri cukur jambul kami pasti datang. Heeee.. Anyway, congratto to Mirul & Dila. Semoga kekal sampai bila-bila. Happily ever after.

Actually, semalam, hari Ahad ada kenduri kahwin juga. Anak Kak.Zarina (my ex-colleague) tapi Abeyohs kena jadi pom-pom boy kat tournament futsal office dia. So, tak berkesempatan la nak pergi. Nasib juara, kira berbaloi laaa, kalau tak kempunan lagi sekali.

Hari ni hari membayar puasa. Selamat hari ni tinggal 2 hari lagi… Wish me luck!!!



p/s..ada sesiapa yang buat kenduri kahwin dalam masa terdekat ni? Jangan lupa invite orang yang kempunan nasi minyak ni tau…

July 6, 2011

Wordless Wednesday # 13

Posted by Aly Alberta at 9:05 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

July 4, 2011

Congratto Malaysia!!!

Posted by Aly Alberta at 3:37 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Tahniah Malaysia ku yang tercintaaaa.. Walaupun kalah, walaupun ref gedik ya amat, walaupun penonton ramai sebab masuk free, walaupun sup ayam ku tak jadi sebab tengok korang main, pasukan Malaysia tetap mara ke pusingan kedua. Congratto!!!!

Goal Aidil adalah sekali lagi, unbelievable!!! Goal Safiq always outstanding!!!! Dedua goal adalah free kick. Chinese Taipei dapat TIGA penalty. Dua masuk, satu dapat diselamatkan oleh Sharbinee. Penalty pertama memang patut, penalty kedua sepatutnya free kick, penalty ketiga memang tak patut. Fakri dijatuhkan dalam penalty box tapi ref gedik tu tak bagi penalty pun dan playback takde. Tak acih!!

23 July ialah birthday Dato' jumpa Singapore di Singapore untuk pusingan kedua. Go More Malaysia Go More. I have may faith on you Datuk K.R. All the best Harimau Malaya!!!


p/s..berbaloi tak pergi sin semata-mata nak tengok bola?..boleh celebrate birthday dato' sekali..



July 1, 2011

2011, July 1

Posted by Aly Alberta at 12:00 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Yeah! Nur Airly Alberta is 1 year today. Thanks be to God. It was amazing year. Tak sedar langsung masa berlalu. Anyway, still got long way to go. Nur's heart is bigger now and it's getting bigger. She still learning and absorbing any new knowledge. Oh, she has a lot of new books collection. Meaning, tambah 1 section kalau masuk bookstores.

Oh, she has messages for all. She asks for the blessings from each everyone of you. She is really appreciate the doa from all of you. Thanks for helping! 

The controversy photo.
Sekarang dah tak controversy dah..=p



p/s..ada sesiapa yang nak sponsor rak buku?

1st Round WCQ Brazil 2014 - Asia Zone

Posted by Aly Alberta at 9:58 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. TGIF. But I'm not feeling good. Don't know why. Let the body do the talking. Kalau sakit, kita melawat clinic. Kalau tak larat, kita sleep all over the weekend. =p

Yeah! Malaysia won the 1st leg WCQ versus Chinese Taipei. 1st leg full time result is Malaysia 2 vs 1 Chinese Taipei. Oh, I'm one of the 45 thousands supporters was shouting, laughing, jumping and doing the waves in the SBJ. The game was amazing. Safiq's goal was awesome. Aidil's goal was unbelievable. Ultras Malaya as usual, was the greatest. Geng gendang pun gempak habisssss...


Unfortunately, Muslim is not playing. But, watched him training before game and during half time was a priceless memories. =p

The 2nd leg game will be held this coming Sunday, 3rd July at Taipei Municipal Stadium. I have no idea if there is Kick Off Live at TV either Astro or RTM. Hopefully one of the broadcasting will bring the game to us.

And, I'm hoping to watch the AFF Suzuki Cup 2010's team will playing the 1st eleven. Because they were the best team ever. Team last Wednesday was OK laaa but not good as them.

My Dream Team.


Goalkeeper - Apek
Defenders - Mahalli, Muslim, Fadhli, Asra
Midfielders - Amirulhadi, Safiq, Gurusamy, Kunanlan
Strikers - Safee, Norshahrul


All the best Malaysia! Go More Malaysia Go More! My pray always be with you all.



 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device