February 15, 2012

Pregnancy Chronology Part II

Posted by Aly Alberta at 11:07 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
January 2012
  • Hard movement all around the tummy.
  • Kungfu, Muay Thai, WWE sudah start. Football training pun sudah start.
  • Another baby’s stuffs have purchased. The big-big one and the mahal-mahal one. Sampai   Abeyohs mengepek sebab angkat berat-berat..=p
  • Re-planning baby’s room. Mula-mula kat bawah, tapi macam tak sesuai so pindah kat atas.

Continued Story…
  • Went for monthly check-up, everything was fine except blood pressure naik, 120/80, nurse suruh check biweekly blood pressure. Kena datang klinik 2 kali semata-mata untuk check blood pressure saja. Thanks God, both check-up was fine, dedua dapat 110/70.
  • Berat dah cecah 65 kg. Itu berat sendiri, berat baby dalam 1.7+ kg.
  • Suppose to balik Klate on CNY for sembahyang hajat for me tapi Abeyohs kena kerja. Postponed to February.

February 2012
  • Kaki semakin bengkak. Pergelangan kaki totally hilang. Dari betis sampai ke kaki adalah straight to the point, no figure, satu size.
  • Pinggang dah mula sakit. Rasanya macam gelek dalam gelung getah 24 jam tanpa henti.
  • Mentekedarah buah tarap di Ampang. Uncle Uncu yang baik hati membawa 10 biji buah tarap all the way from Kuala Penyu. Itulah ganjarannya apabila berbakti pada tanah.
  • Naik 0.5 kg from the last check-up, beza 10 hari. Nasib baik. Dengar pengalaman orang, kalau naik banyak kena minum air gula lagi sekali. Oh, tidak!
  • Buat kira-kira, from 13+ weeks sampai 33+ weeks, berat naik adalah sebanyak 14+ kg. Maybe 36 weeks dah cecah 70 kg. Berat baby adalah unknown. Kena pergi Klinik Kita dalam masa terdekat ni for scanning. Dalam masa 4 bulan lebih naik 14+ kg, bolehkah dalam masa pantang 2 bulan turun at least 20 kg? Haih!
  • Baby semakin kuat bergerak. I have feeling that dia tak selesa. Dia dah besar tapi tempat limited. My tummy is small. Kalau naik LRT, orang ramai takkan bagi tempat duduk untuk ibu mengandung ini, sebab perut tak nampak apa lagi kalau pakai baju besar. Kesian kan? Nasib badan.
  • Sleepless night has started. Training kot. Esok lusa, baby dah keluar, night time might be worst than now. So, Tuhan suruh belajar dari sekarang. Hehe.. Tak boleh tidur sebab baby was so active at night. Siang-siang dia duduk diam, especially pepagi. Petang-petang baru dia start in action sampai subuh. Haih! Macam tanda-tanda dia akan berjaga sepanjang malam, tidur sepanjang siang bila keluar nanti. Nasib badan.
  • Easy to get exhausted. Sangat. Duduk penat. Berdiri penat. Berjalan penat. Naik tangga lagi la penat. Makan je tak penat. Hahaha...
  • To be continue...

February 3, 2012

Dolu-Dolu....

Posted by Aly Alberta at 11:11 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Berikut adalah gambar-gambar bagi tahun 2006-2009...












p/s..gambar adalah tidak mengikut tahun dan umur..hehe

February 1, 2012

Wordless Wednesday # 16

Posted by Aly Alberta at 8:30 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device