April 26, 2011

Busy!

Posted by Aly Alberta at 12:53 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Saya busy tahap gaban! Takde masa nak blogging. Nanti keadaan dah ok, keja dah siap, masalah sudah settle, hati sudah tenang, pemikiran di tahap waras baru boleh blogging.


Malam ni MSL, Kelantan vs Selangor di SSMIV, ada live di Astro Arena 801, pukul 8pm.

Gomo Klate Gomo!!!!!!!!!


p/s..DURIAN please come to me!

April 20, 2011

Wordless Wednesday # 6

Posted by Aly Alberta at 3:17 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post

April 19, 2011

RM199.90

Posted by Aly Alberta at 9:35 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Ini adalah gambar ngetest sepek yang berharga RM199.90 *read - RM19.90*
Sebelah kiri anda adalah Dato' Abeyohs yang sentiasa busy 24/7
Sebelah kanan anda pula adalah tuan punya blog yang sentiasa dizzy 24/7
Gambar ini diambil puluh-puluh hari sebelum JSD
JSD ohhh JSD...


  
*Note - Ini bukan gambar hiasan*
*Note - Sepek itu bukan kepunyaan si pemakai*


p/s..saya masih belum dapat makan DURIAN..fever please go away!

April 16, 2011

Kita hanya merancang...

Posted by Aly Alberta at 4:00 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. As my previous post, on number 2 mentioned that me & my bff will ngedate together-gether. But, the rain has postponed our plan to another date to be confirm later. Actually, plan ni dah lama kitorang discuss. Mengikut kepada semua jadual masing-masing, hanya hari ni je hari yang paling sesuai untuk kami bertiga keluar ngedate. Tapi, kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Hujan rahmat turun sepanjang hari di semua tempat. So, agak tak best nak keluar kalau hujan kan. That is why we have to postpone our ngedate. We'll meet on May girls. Make yourself free on May!!!!

 they will be my lovely girlfriends forever!!


Another story to blown out, Kelantan FA vs Sabah FA tonight at SSMIV. And I will shut my mouth up until the full time because I'm with Harimau Muda A all the night tonight. Go More Harimau Go More!!!!!! Make some victory again!!! Anyhow, Good luck Klate! All the best Sabah! Play welll!!!!


p/s..i am craving for DURIAN!!!!


Updatesssss..

Posted by Aly Alberta at 10:03 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Haih!! Banyak gila ayam perkara yang berlaku dan akan berlaku.. Tak tau mau cerita yang mana 1.. Den cito semuo la yooo..

1. Sudah selamat men-subscribe Astro Warna semata-mata nak tengok Maharaja Lawak tuuu.. Haih!! Ni semua Ben punya pasal la ni. Semalam tengah hari, he text me to subscribe Astro Mustika, mana la sya tau then dia text balik cara-caranya.

Ada 2 cara:

i) Kita main mesej-mesej dengan Astro. Taip MUSTIKA No. IC then hantar ke 32888
ii) Kita terus calling malling dengan hotline. 1300823838

So, I chose the 1st step. Then astro reply balik dlm masa 24 hours aktif la channel tu. Pukul 7pm, tengok channel 132.. tadaaaaa... yeah!!!! Dan malam tadi memang perut ku keras macam batu. Gelak tak hingatttt dunia...

3 competitors out, WAI, XN3 & R2. Yang lain masih stay and semalam ada theme iaitu Musical. As expected memang gempak gila ayam!!! Korang tengok la kat You Tube tuuu.. Tengok banyak kali pun tak jemu.

2. Hari ni me, Ayu & Sunia akan keluar ngedet after a long time we can't make it. Last kami keluar ngedet tahun 2009 kot. Gila lama! So, hari ni adalah hari berdating dengan BFF. Tapi, hujan la pulaaaa. Hujan lebat lak tuuu. Aduyai...

3. Abeyohs pulang hari ni. Tapi sebelum berangkat pulang sempat lagi pergi ke pulau. Pulau Manukan. Damn! I pun tak pernah lagi pergi pulau tu. Pulau Tiga, Pulau Sawangan selalu laaa.. Memang tak acih.. Tunggu..akan ku sampai juga tu...

4. Isnin ni hari gempak! Sebab? Pepagi, gua ada training. Tengah hari, gua kena rushing ke Kajang. 2.30 pm gua kena menghadap Hakim Mahkamah. Malam, tak tau lagi. Aduiiii... Hopefully everything goes well. Amin.

5. Baju belum iron ni, katil belum kemas, diri belum mandi, farm belum buat, nak keluar ngedet pukul 11.. Aduyai...

Bye!




p/s..shopping list pun belum buat ni..kang borong semua kang...=p


April 14, 2011

Lone Ranger...

Posted by Aly Alberta at 9:27 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. Saya menjadi lone ranger 2 hari 2 malam. Esok dan Sabtu. Abeyohs saya telah menerbangkan dirinya ke kampung saya. Ini kali kedua Abeyohs saya terbang ke sana tanpa saya. Dan ini amat menyeksa batin saya. Down deep in my heart, I'm crying. Wuarggggggghhhhhhhhhhhhhhh...

So, kita kena membalas dendam dengan mengirim makanan kegemaran kita. Don't care either he has time or not. Permintaan harus dipenuhi untuk mengelakkan kempunan. Kalau kempunan, young and dangerous!

Permintaan yang harus dipenuhi adalah:-

1. Tuhau (yang beli sana pasar malam Keningau, minta si mumy tolong beli, dia tau tuu)
2. Kerabu mangga (yang si mumy punya hand made)
3. Kari ayam (yang panas-panas dari dapur Teacher Sylvia)
4. Kuih cincin (yang warna coklat tua dan kecil, tia mau yang warna coklat muda dan besar)
5. Bambangan (yang ni kalau musim la, ada bah tuu sana Penampang, tempat Aunt Flona)
6. Si Eric Junior (yang ini wajib dipenuhi! dan ini bukan makanan..=p)


OK! That's all.



p/s..out of 6, only 1 he manage to get, i knew it already, the others, in my dream..i'm homesick!!!!!!!

April 13, 2011

Wordless Wednesday # 5

Posted by Aly Alberta at 10:57 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post

April 12, 2011

Nafsu...

Posted by Aly Alberta at 11:49 AM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hey.. Apakah itu NAFSU?? IMO, nafsu tu adalah kehendak seseorang manusia. Semua orang mempunyai nafsu. Tipu la kalau cakap tiada nafsu. Kalau ada orang cakap, “saya tiada nafsu”, lepuk kepala dia. Binatang pun ada nafsu tau!

Hah! Kenapa tiba-tiba story pasal nafsu ni? Sebab, saya terfikir-fikir nafsu yang saya ada dan yang orang lain ada.  Setiap orang tu mempunyai nafsu yang berbeza-beza. Tak sama! Even si kembar pun nafsu lain-lain.

Nafsu yang paling ketara sekali dalam diri saya ialah nafsu shopping! Ni semua orang ada. Baik lelaki mahu pun perempuan. Kalau lelaki, kebanyakannya nafsu shopping yang membuak-buak kat accessories keta. Setiap bulan nak tukar sport rim. Kalau perempuan pula, nafsu shopping kat baju la. Selagi 8 almari tak penuh, selagi tu kita shopping! Kalau boleh nak beli 1 MNG tu, 1 Zara tu, 1 Jaya Jusco pun gempak juga. Tu baru baju. Tak masuk lagi bag, kasut, slippers, accessories, make-up, hat, tudung dan lain-lain. Tapi, so far saya boleh kawal nafsu shopping saya ni. Meaning, kalau ada duit, nafsu yang membuak-buak itu akan diikut dan syaitan pun bersorak gembira sebab trick dia berjaya tapi kalau tiada duit nafsu itu akan terpadam automatically. Time ni syaitan tengah garu kepala la, fikir next tricks. Tapi, kengkadang tak boleh juga, syaitan dah goda baik punya kan, dah tau tiada duit tapi gatal juga nak shopping especially online shopping. Rambang mata, semua cantik. Tanya, order, confirmed order memang senang. Bayar lagi la senang. Guna CIMB clicks saja. Click sana, click sini dah complete! Then, esok lusa bila receptionist call ada poslaju, berlarilah turun, buka-buka, barangnya indah khabar dari rupa je. Tak laaa cantik sangat macam kat gambar itself. So so je. Bukan setakat barang tak cantik, duit nak makan  tinggal 10 hinggit. Gaji 2 minggu lagi baru dapat. Hahahahaha.. Padan muka hang! Memang makan bread gardenia hari-hari la jawabnya. Beli bread gardenia yang size besar tuu then breakfast makan bread cicah tea. Lunch pun makan bread, tapi up sikit sapu marjerin kat bread baru cicah tea. Dinner, balik rumah melantak 4 pinggan nasi. Hah!! Yang ni nafsu makan!

Saya selalu juga gagal dengan nafsu makan ni. Ye la, time lapar memang semua yang kita nampak nak makan. Nampak nasi goreng ayam kunyit, masuk queue. Nampak yong tau foo, ambil bakul kecil tu. Isi sebanyak mungkin sampai penuh. Nampak apam balik, beli seplastik. Nampak pau, beli pau rona pink. Nampak soya, beli secawan. Nampak cendol, beli juga secawan. Nampak ice-cream, beli sebatang setiap flavor. Kalau boleh setiap makanan yang jual kat bawah tu semua nak beli. Semua nak borong. Sampai kat pantry, letak atas meja bulat. Penuh tu 1 meja. Sampai tiada space nak baca paper. Pilih punya pilih, belek punya belek, saya makan nasi goreng ayam kunyit je. Yang lain tuuu…kakak-kakak kat ofc yang makan. Dorang kirim kat saya. Saya tolong beli je. Hahahaha.. Jangan marah hah. Nanti kena jual. Eh! Marah lagi.. Kawal nafsu marah tu, nanti kena darah tinggi, sakit jantung, kencing manis. Kan susahhh..

Saya kalau marah memang suka jerit-jerit, teriak-teriak. Terus pukul-pukul, hentak-hentak kaki. Tapi kalau saya dah start buang-buang barang tu maknanya nafsu marah saya sudah tak terkawal.Tapi saya cepat cool. Janji jangan duk membebel time saya dah senyap tu. Kalau membebel juga, memang kena jeritan syaitan laaa.. Boleh pecah gegendang telinga anda. Time ni nafsu syaitan dah mula naik. Heeeeeeeeeeee.. Nafsu syaitan ni lebih kurang sama tapi tak berapa sama dengan nafsu gedik. Saya ada nafsu gedik juga. Tapi tak berapa nak gedik la macam FS tuu. FS punya gedik tahap gaban, tingkat paling tinggi, tingkat penthouse tu. Gedik saya tingkat satu je. Mampus laa kalau abeyohs si peminat no.1 FS tu baca. Statement ditulis bukan atas dasar cemburu atau dengki, tapi, ini adalah kenyataan ok. Nampak sangat gediknya. Kan? Kan? Siapa setuju angkat tangan macam Usop Wilcha?! Kalau tak setuju, memang korang malas kan nak angkat tangan. Ni dipanggil nafsu malas!

Saya dengan nafsu malas ni memang kawan baik! Dari azali lagi. Tak pernah berpisah. Sekarang ni nafsu malas la juga ni. Malas buat kerja ofc tapi rajin buat entry blog. Padahal keja berlambak, tapi blog juga didahulukan. Reputasi blog diutamakan. Kalau tak update entry nanti orang lari pergi baca blog orang lain yang blogging tiap-tiap hari tu.  Kang nafsu sedih lak yang datang. Hahahaha..

OK laaa.. Saya undur diri dulu la ek. Nafsu rajin dah datang ni. Nafsu rajin ni macam chipsmore. Kejap ada, kejap tiada. 


p/s..If early 40s married man have a relationship with a 20s girl, panggil nafsu apa lak? Nafsu kesian pada isteri dan anak-anak yang kecil dia letak mana? Ni belum kira nafsu kesian pada bekas isteri dan anak-anak lain. Nafsu isteri, bekas isteri dan bakal isteri mungkin boleh ditangani. Tapi, mampukah dia menangani nafsu-nafsu yang ada pada setiap orang yang berbinkan nama dia?

April 9, 2011

Sickness..

Posted by Aly Alberta at 8:25 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hi.. I'm now recovering from the stomach sickness. The sickness start attacking yesterday early evening. At 1st, I thought it was a normal sickness like usual I had. Ya, it's always attacking me but only a while and it will gone after a few hours. But, yesterday the sickness was terrible. I feel like want to put my hands into my stomach and take out the pain. I was walking to kLcc when the pain is started attacking. When I reached kLcc & had maggi goreng the pain is not that pain anymore. I wanted to watch the Twin Tower @live 2011's concert actually but abeyohs has bought a movie ticket named Rio. So, we layan movie first. During the movie, I feel my stomach like wants to explode and fireworks coming from it. It was very very very so painful. I'm scared at the same time because I'm keep thinking of the appendix illness. If appendix, I'm dead!

Then, abeyohs suggested go to clinic. So, we went to Clinic Mediviron at Ampang Point. Luckily, there was no patient when we reached there. After 15 minutes waiting plus the nurse can't find my name on the boxes sampai she asked my birth date. maybe easier for her to search my clinic card using my birth date. Funny! Then, sit in front of the doctor. I told him which part is sick and he straightly said it was Urine bla bla bla meaning kencing kotor or dirty urine. And my feeling is like whathell?! It's unbelievable. I think I've drank a plenty of water a day but I realized it's not enough for my body. Oh! I admit I didn't drink a lot of water on Thursday because of the court matters. Ahh! I story it later. It was a bang bang boom matter. Luckily it's not an appendix. Thanks God!

So, the doctor gave me 3 kind of medicines which is antibiotic pill, release stomachache pill & clear urine liquid. I took all the medicine soon after I reached home because I cannot tahan anymore. But, as usual the medicine didn't kill the pain straight away. So, I'm doing all the house chores last night to forget my pain. Thanks God I can sleep and woke up early this morning for being ladies' regular customer until noon. This morning different sickness is attacking me. It's diarrhea visiting me on my Saturday. Ohmigod! I really can't hold my body for this sickness. Really can't. I guessed the medicine are the cause of this diarrhea.

At noon, my stomach getting better and I can eat my brunch as usual. And, I'm still eating my medicine. The antibiotic pills have to finish out. Andddd, I think I have to finish out all of the medicines if I wanted to be the more healthy. Other than the medicines, Zara has suggested me to drink cranberry juice. She said it's good for that kind of illness. I'll go & buy it. Thanks babe.

Now, I have a lot of channel choices to select to watch tonight. Either AF or Liga Super or Majalah 3 or SLEEP! I can't choose!



p/s..i tak dapat la makan durian tomorrow sebab i makan ubat..ruginya!!!

April 6, 2011

Wordless Wednesday # 4

Posted by Aly Alberta at 12:21 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post


April 4, 2011

Angau....

Posted by Aly Alberta at 9:47 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Hey.. I can't forget his face. I can't resist his smile from my mind. I can't forget his laugh.

I miss him. So much.

He is ... ... ... ...

...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...

 
...


...


...


...


...

My One & Only..

Look at his face.. The innocent face..

He is smiling. Can u fall in love with his smile? I absolutely can. I'm in love!

And thisssss.. Could u tell me how can u forget this face?
I can't.. Seriously, I can't.

p/s..anyone could spend a return air ticket to kK?

April 2, 2011

Congratto Klate! Good Job HMA!

Posted by Aly Alberta at 11:24 PM
Reactions: 
0 comments Links to this post
Full time result =  Klate 2 (K. Soley, S.Chanturu) - 1 (Irfan Fazail) Harimau Muda A

Well, it was a nice game! Adrenalin kuuuu berada di tahap tertinggi. Always! Masing-masing menyerang bertubi-tubi. Sekejap Klate, sekejap HMA, bola tu amat laju. Sekejap ke atas sekejap ke bawah. All goals was scored on the 1st half game. 2nd half game, HMA was great!!! Klate out!!! Sebab Piya & Awe sudah keluar & ganti dengan player lain yang I tak kenal pun. Emmm..I kena khatam lagi semua player nii.. So, permainan tengah memang totally out. HMA did a lot of counter attacks during 2nd half game. Klate pula missed a lot of chances. S. Chanturu ada 2 chances 1 by 1 dengan goal keeper HMA tapi sayang seribu kali sayang, 2 2 tak masuk. Norshahrul pun ada chance tapi tak masuk juga.


Dannnnnnnnnnn...yang paling teruja sekali, I dapat tengok Izzaq Faris Ramlan beraksi. Setelah sekian lama, terubat rindu I. Anddddddddddd...as expected he is awesome as usual! Bila Izzaq masuk padang je, semua bola dari kaki player HMA tiba-tiba jadi tinggi. Izzaq is the target man, so bola semua kena tinggi sebab Izzaq seorang yang tinggi. Bola dari tengah ke kotak penalti semua akan dihantar tinggi.


Anyhow, it was a goooooooooooood game! Good job to all players.


p/s..abeyohs saya sudah beransur pulih..terima kasih to those yang mendoakan..

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device