April 2, 2010

hari jumaat..penghulu segala hari..

Posted by Aly Alberta at 10:58 AM
Reactions: 
TGIF..yeah!..smgu sdh blalu..april sdh mjelma..huhu..today sbh swk cuti..good friday..happy easter everyone!..& today juga mau dating ngn bff2..yippie!!..

 
story2..emm..lately..tiada selera mkn..since tuesday lunch sya ialah bun..cheese bun..xde mood nk mkn nasi..then dinner lgsg xmkn..minum air je..wlpn aunt masak sedap!!..tp perut ku tdk menerima..sya mengadap diari af je laa..then mkn fruits yg di harvest dr farm sya & abeyohs..huhu..

 
yesterday morning sgt2 sakit hati..sbb dpt tau yg si DOGO (new name for HER) tuu tukar color keta dia then color tu sama ngn color keta abeyohs..motif??..then dia berlagak dgn color keta baru dia tuu..poyo!!!..geram geram geram..knp mesti nk sama??..kn byk lg color lain….then sya tny abeyohs..bila dia nk tukar color keta dia..sbb hr tu abeyohs ada ckp nk tukar color keta..dan2 lak abeyohs kata xjadi kot..xde budget..uissssshhh..lg la sya bengang!!!!..apa lg meletup laaaa..then abeyohs lak blh kata yg dia xtau DOGO tu tukar color keta dia..xtau ke pura2 xtau??..menyampah btl laaaaaaaaa..& abeyohs bkata lg..dia xkisah pn DOGO tu nk tkr color apa pn..then DOGO tu dh btunang..so sya pn rsa..bgs laa klu itu macam..elok laaa DOGO ngn tunang dia yg mcm DOGONG tuuu..jgn kacau abeyohs sya lagiiiiiiiiii…………..tp sya tetap nk abeyohs tukar color keta dia..muktamad!!!..xcukup duit sya tmbh!!!



DOGO..tolong nyah dari kehidupan kami..jgn nk gedik2 msg2 abeyohs sya lg..mau pn msg di nset @ di f b @ di fs..sila la hidup bgembira dgn DOGONG awk tuuuuu..& biarkan kami hidup dgn kehidupan kami..lg pn awk tuu dtg singgah je..tu pn ntah sape yg jemput..awk sendiri yg memasukkan diri awk dlm kehidupan kami..& be loyal to urself..ur fiancée..ur bestfriend..jgn nk jadikan abeyohs sya tpt luahan perasaan..& tolong juga jgn jadi talam bmuka2..dpn bestfriend npk baik sgt!!!..tp ngumpat gk psl bestfriend awk tuu kt abeyohs sya..xmalu ke???...tolong ek tolong pergiiiii..sekian terima kasih!..sya benci awk!!!!!



pelawak terkenal Mior Ahmad Fuad Mior Badri @ Din Beramboi (DB) telah meninggal dunia di ICU, hospital selayang pukul 12.30 mlm tadi..DB mmg dh sakit..on Monday @ tuesday ada terbaca kt fb yg dia termakan racun tikus msa buat shoe kt zoo negara..then they all sebarkan news yg dia perlukan darah..so siapa2 yg nk derma darah blh la pg ke hospital selayang..mula2 tuu sya xpercaya..ye la fb ni kn byk rumours..tp skali msk buletin utama tv3..so percaya laaa..then the next day baca paper utusan..DB mmg confirmed masuk ICU, hospital selayang..organ dalaman dia tdk berfungsi..skrg ni dia bnfs mgunakan mesin2..& punca utama dia jd mcm tuu xdiketahui lg..sbb ujian darah sdng dijlnkn..ada yg ckp dia tmkn racun tikus..ada yg ckp dia kna denggi berdarah..emm ntah laa..then this morning..buka2 fb ada post mengatakan dia dh meninggal dunia..so buka la utusan online..confirmed..sya sedih & kesian..xsangka..xpercaya..msk hospital br smgu then pergi utk selama2nya..dia pergi meninggalkan lawak2 yg best & gelak mmg pecah perut..gelak guling2 pn blh jd..may DB’s soul rest in peace..& condolences to DB’s family..



tu la kan kehidupan..sihat walafiat tp tiba2 pergi meninggalkan kita semua..tp yg dh lama sakit msh lg bertahan mlwn penyakitnya..walau apa pn yg terjadi..kita semua akan pergi jg 1 hari nanti..cpt @ lmbt shj yg membezakannya..

 
arrrgggghhhh..suddenly miss mama’s abeyohs..dh setahun 3 bulan dia pergi..tp sya sentiasa mengingatinya..msh terdengar2 suara dia..may u rest in peace also mama..will always pray for u..amin..miss u so much!!

 
ok till here then..mau kejaan dulu..see u soon..take care!







0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device