January 15, 2013

2013

Posted by Aly Alberta at 11:00 AM
Reactions: 

Hahhh!! Dah 15hb baru nak 2013 2013.. Ngeng!!!

Happy New Year you all...=p

Tau dah basi tapi nak juga wish. Kasihani la mumy yang ada blog ni tapi tak dan nak update blog. Hari ni baru teringat yang I ada blog yang dah lama terbiar. Haih!

So, what's up peeps?

Saya macam ni jugaaaa... Hidup dah ada anak dah tak sama macam hidup bujang or hidup berdua husband and wife. Ini baru anak 1, esok kalau ada anak 2 3 4 5 tak tau la apa jadiii... Heeeee...=p

Cakap pasal anak, Amr is fine and doing very well. At 9 months 15 days he knows almost everything. Mari kita recap...

1. He likes to eat. 3 senduk besar bubur nasi yang di-blend boleh dihabiskan dalam masa 30-45 minit. Kalau dah kenyang Amr akan buat-buat macam nak muntah. Alhamdulillah Amr tak pernah sembur-menyembur lagi setakat ni. Sebab according to e-book that I've read, if your child is full they will spread out the foods as a sign.

2. He able to run and walk and run and walk again. But, with kaki ayam la. If with shoes Amr agak kekok sikit tapi kekok-kekok pun lari adalah laju, tak dan nak kejar/tangkap.

3. Love to watch TV. Bebudak kalau cartoon memang BFF kan? Amr loves to watch Mickey Mouse and The Clubhouse, Hi-5, OME, Upin dan Ipin, Boboiboy, Geng Bas Sekolah, Superstar, drama melayu kengkadang especially kalau ada perempuan comey, sexy, scene gadu-gaduh...

4. Suka punggah barang. Mainan dia kalau tak ada di setiap sudut rumah tak sah. Heret ke sana, seret ke sini, baling sana, baling sini. Tu tak pandai tendang lagi, esok kalau dah pandai tendang habis bola melantun sana sini.

5. Suka gigit. Yang ni ambo tak berapa berkenan. Sakit tau tak! Walaupun salah ambo. Duluuuuuu masa pregnant, I suka gigit-mengigit ni. Siap merayu nak gigit lagi. Abeyohs la jadi mangsa. Sekarang I yang jadi mangsa. Abeyohs kata padey muko mung! Hampeh!

6. Dah reti mengamuk. Kalau ditinggalkan mesti mengamuk tanda jangan tinggalkan dia. Kalau mengamuk mesti guling-guling, terbalik-balikkan badan. Hardcore youuuu..

7. Able to call Ba Ba for Baba, Ma Ma for mumy. Sejuk perut gua bila dengar Ma Ma Ma.

8. Bubbling words. Entah apa yang dicakapnya. Kengkadang macam dia reply to us back after we talk to him. Recently, dia pandai cakap tak nak but on sound style. Example, if I want to put his diaper I will say Amr kita pakai pampers ok and he will reply to me like na na naaaa sounds like no no noooo.... Dengar macam menganying pun ada juga. Geram.

I guess that is all for now. I'll add some more later...

Till then laaa...
 



0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device