January 14, 2012

Are you pregnant?

Posted by Aly Alberta at 6:30 PM
Reactions: 
Yes, I’m pregnant. I'm in early 3rd trimester now. I’m sorry for not telling earlier.
 
I have some reason for that. Maybe some of the reason adalah agak kuno bagi anda, tapi saya percaya dengannya. Oleh itu, percayalahhhh… =p

 
The reasons are;

  1. This is our 1st child, so orang tua-tua cakap jangan kecoh-kecoh takut tak jadi. Ini bukan benda main-main. Bersyukur sendiri lebih baik dari bercerita bagi satu dunia tau. Orang akan tahu juga nanti, itu pasti, biar masa yang menentukan.
  2. Don’t over excited nanti ketulahan. Ini rezeki dari Tuhan. Kalau jadi riak, takut Tuhan tarik balik rezeki tu. 
  3. I have a terrible morning sickness. It was started early on, kalau tak silap 1 week old until 4 months old. So, it was like no day fun for me. Everyday was a exhausted day. Unless, I get to eat my mengidam foods.
  4. I’m scared. No idea why, but it’s haunting me until now. Haih!
 
Well, I think it is a reasonable reasons kan? Kan?


 
Now, we move to the chronology pula. Start from the 1st stage until today.

 
My Pregnancy Chronology

 
July 2011

  • Period is not on time.
  • Instinct has started to detect something is going on.
  • Tak fikir langsung pasal perubahan hormone, first thing dalam kepala, pregnant ke?
  • Pepagi lagi dah uwekk sana, uwekk sini. Pening. Rasa tak best. Buat apa pun tak jadi.
  • Selera makan out of service. Dorang mogok.
  • Tak boleh bau orang masak-masak especially tumis bawang. Kalau bau yang tu confirmed terkeluar semua usus perut.
  • Wash room is best friend. Whenever, wherever.
  • Kengkadang, plastic pun jadi best friend.
  • Air putih jadi peneman hidup siang dan malam. Air lain memang tak boleh masuk.
  • Tak terfikir nak beli pregnancy test walaupun dah terfikir pregnant kot?! Terus pergi clinic, jumpa doctor, tell her everything that I felt, then urine test! Result? Please come again after a week. Sebabnya, unsure. Macam pregnant, macam tak pregnant. The 2nd line is not appearing clearly. After a week, we came back and urine test again. Result? Yes! I’m pregnant! Tell Mum and she is happy. Terus macam-macam masuk dalam telinga straight to otak. Adeh!
  • I’m into spicy foods. Every food that I would have must be spicy.
August 2011
  • It was Ramadhan month and very challenging month for me. Saya puasa 9 hari saja. The rest, gone by the wind. Parah nak membayar esok-esok.
  • Morning sickness still attacking. Worst.
  • Thank God, during Raya, the appetite was good. Boleh makan semua makanan di semua rumah yang dikunjungi.
  • Sama juga, air putih peneman hidup siang dan malam.
  • I’m into sweet foods. Luckily orang Klate suka manis, tak susah cari makan.
September 2011
  • Nothing changes. Everything is the same. Morning sickness. Appetite up and down.
  • Ngidam durian tapi tak boleh makan. Kesian saya.
October 2011
  • Planning for baby’s room.
  • Tummy is getting bigger.
  • Early month, morning sickness still attacking.
  • Middle month, it’s decreasing.
  • End of month, totally free.
  • Went back to Sabah for the reception. Eat as much as I can.
  • Swollen feet are showing up. It’s because of the travelling I guess. After some rest, the feet are getting to the normal size.
November 2011
  • Tummy is obviously showing off.
  • Kilograms are increasingly every week.
  • Buying new pants. Maternity pants.
  • Buying new undergarments too as the body is getting bigger.
  • Surveying baby’s stuffs has begun. Mostly in internet. Mostly on office hour sebab kat rumah no internet connection. Tak baca through the screen. Print semua then baca time rehat or dalam monorail/lrt or dalam wash room (siapa yang kenal saya mesti tau tabiat saya..=p).
  • Foot has started to cramp especially thigh. Sekali cramp, berhari-hari baru hilang sakit.
  • Very light movement in the tummy.
December 2011
  • Light movement.
  • Moving in, out and up and down, left and right.
  • Tummy memang dah nampak.
  • Ada baju yang dah tak muat. Itu bermakna saya dah membesar bagaikan juara so mum spent a pink blouse sebab she cannot tahan to see me on small blouse. Dia pula rimas. I ok je…=p
  • Kaki ku mengembang macam belon.
  • Sakit belakang dah mula datang.
  • Dirty urine has detected. Air kelapa peneman hidup.
  • Kena minum air gula. 3 kali teguk then habis. Nasib baik tak muntah.
  • Buying baby’s apparels has started. Beli 2 3 pasang baju, seluar and booties and mittens and rompers.
  • Mummy pun sakan beli barang baby. Lampin, baju seluar 2 3 pasang, towels, handkerchiefs. Everything is Anakku brand. Haih! I’m speechless. Thanks mummy/future granny!
  • A funny story to share. Jr is in town. Then, 1 fine day he only realized that my tummy is bigger and he asked;
                Jr:  Kakak, kenapa your tummy besar? What inside?
 
                Me: Memang lah sebab ada baby.
 
                Jr: Baby? Ko makan baby kah?
 
                Me: Erkkkk..macam mau terburai perut saya ketawa!
 
                Don: RFOL sudah.
  
Then, he assumes and tells everyone that my tummy is big because of I ate a baby.
 
January 2012

  • Hard movement all around the tummy.
  • Kungfu, Muay Thai, WWE sudah start. Football training pun sudah start.
  • Another baby’s stuffs have purchased. The big-big one and the mahal-mahal one. Sampai Abeyohs mengepek sebab angkat berat-berat..=p
  • Re-planning baby’s room. Mula-mula kat bawah, tapi macam tak sesuai so pindah kat atas.
  • To be continue…

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device