August 10, 2011

10 Ramadhan 1432H, 2011

Posted by Aly Alberta at 10:04 AM
Reactions: 
Hi.. It's Wednesday. Obviously, takde Wordless Wednesday today. I want to speak out. Because I tak puasa (again). Kesian tak? Sahur tadi bangun, minum susu macam biasa. Lepas habis susu segelas, bluekkkk... Habis keluar semua. Tak sempat pergi toilet pun! Muntah kat situ juga macam baby yang tak kena burpp lepas minum susu. Banyak! Sampai toilet muntah lagi 2 kali. Well done! Susu segelas tadi dah habis dikeluarkan. Automatically, badan rasa lembik, lidah tak rasa apa, tekak loya macam minum air garam! Itu sebelum waktu subuh. Kira berpuasa la. Sampai office, jumpa toilet lagi. Muntah lagi. Great! Turun bawah, beli air bunga + sandwiches. Maknanya, tak puasa.

Sambung cerita puasa ke lima dan seterusnya..

5th Day...Puasa penuh. Tak ingat makan apa. But, malam tu rasa sejuk semacam tapi badan panas. Pelik bin ajaib. Tidur awal.

6th Day...Setelah badan sejuk panas sejuk panas, maka tak berpuasa la hari ni. Tapi masa buka puasa, kita tambah sampai 3 kali. Sedap! Buka puasa at Ampang. With the Makciks! Aunt Hanim masak nasi tomato + kurma telur + ayam goreng + acar timun + air sirap + kuih muih. Result is awesome!!!!

7th Day...Hari mengemas rumah tapi semalam dah melantak, so hari ni mesti puasa! Masak nasi goreng kampung yang takde ikan bilis. Ganti dengan fish cake. Minum air milo kawwwwww... Kenyang!

8th Day...Out!!! Pepagi dah lembik!!! Lunch hour makan nasi goreng ayam kunyit. Tak malu! Petang berbuka dengan nasi ayam penyet di kLcc. Sebelum tu, layan Captain America dulu.

9th Day...Puasa penuh! Having nasi putih + pajeri terung + ikan keli goreng + ikan kembung goreng + murtabak daging + soya. Kenyang. Tidur awal.

10th Day...Sila rujuk perenggan pertama. Bye.

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device