August 5, 2011

5 Ramadhan 1432H, 2011

Posted by Aly Alberta at 10:44 AM
Reactions: 
Hi.. Dah 5 Ramadhan dah.. Tak sedar.. Heeeee.. Entry pun empty. Hahaha... Jangan marah. Sila salahkan kemalasan, kesibukan dan kepenatan yang melanda diri. Mula-mula puasa memang penat, memang letih. Tak larat. Tapi nanti dah masuk minggu kedua, dah ok dah.. Kira perut dah biasa laaa..
Ok laaa.. Sekarang mau cerita pasal makanan from 1st sampai 4th (semalam).

1st Day...Hari ni memang totally out!!!!!!!!!! Lembik loteh!!! Lauk; nasi beriani + ayam masak merah + acar timun + soya bean. Kenyang tapi........
2nd Day...Muntah-muntah dari pagi sampai tengahari. Frust gila menonggeng!!! So, tak puasa. Dah kena ganti satu hari. Tapi, ini bersebab. Sebabnya...nanti laa. Lauk (tengahari); nasi goreng + sausage + fish ball. Lauk (buka puasa); nasi ayam + air putih. Tak habis nasinya. Ratah ayam je laaa..

3rd Day...Pasang niat betul-betul. Minta kekuatan dari Tuhan. Alhamdulillah puasa penuh. Lauk; nasi putih + ikan keli + ayam masak merah + 100 plus. Ikannnya pedas ya amat...tambah lagi dengan gas 100 plus...tambah lagi dengan angin dalam perut, makanya, muntah balik semuanya. Haih!!! Pukul 9 malam pergi beli Subway. Nasib dekat. Ambil Cheese & Steak, dapat free air orange Minute Maid. Result; habis licin. Kenyang.

4th Day...Puasa penuh juga. Tapi, pukul 3pm, perut dah mental. Kuatkan iman, kuatkan hati dapat laa buka puasa dengan nasi putih + tom yam ayam + bon-bon ayam + air orange Minute Maid semalam. Ohh ada kuih karipap kentang and kuih cempedak yang diberi oleh Mirul, kawan Abeyohs.

5th Day...Setakat 10.45am, perut ok! Tekak rasa nak makan ayam penyet. Nyummy!!!!
p/s..misi untuk berpuasa selama sebulan tahun ni telah musnah..sila cuba lagi tahun depan..=p

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device