May 27, 2011

A week before..

Posted by Aly Alberta at 9:42 AM
Reactions: 
Hi.. Hello.. Assalamualaikum.. *dup dap dup dap*

A weeeeeeeeeek before JSD.. Nervous? Tak laaa.. Biasa-biasa je.. *muka kerek* HaHaHa.. Gila tak nervous!!! Nervous tahap gaban ok!!!
Dulu.. 2 3 4 minggu lepas, bila orang tanya “nervous ke tak?”.. Kita dengan selamba menjawab, “tak!”
Dulu.. lepas bagi kad jemputan kahwin, bila orang tanya “apakah perasaan anda nak kahwin ni?”.. Kita dengan muka tak bersalah menjawab, “entah!, tak rasa apa-apa pun, takde perasaan apa pun”
Dulu.. 2 3 4 bulan lepas, bila orang tanya “dah buat persiapan diri?”; “dah buat persiapan fizikal?”; “dah buat persiapan mental”.. Kita dengan muka tak boleh blah menjawab, “alah lambat lagiii, relaks laaa”

Sekarang!!! Semua jawapan di atas telah memakan diri sendiri.. Konon tak nervous!! Kerek takde perasaan!! Poyo nak relaks sangat!!! Itu semua bloody shit!!!! Sekarang terkapai-kapai minta nyawa!! Ye la, bila masa nak buat persiapan dalam segala persiapan... Kang, alih-alih semua tak siap!!

Tapi, ni bukan pasal persiapan kebendaan. Tu semua dah settle dah, no problemo. Ni pasal persiapan diri sendiri yang kerek tahap gaban ni.. Tak tau la nak buat persiapan macam mana.. Rasanya dah ready kot! Heeeeeeeeee…. Eh, dah la rasanya-rasanya, ada kot pula?! Memang tak ready!

Em, senang-senang let it be je laa.. Kita follow saja flow-nya. Confident level tu letak suam-suam kuku je. Kalau letak terlampau panas tu dah jadi over confident, kang tak jadi apa lak. Kalau letak terlampau sejuk tu dah takde confident langsung, lagi lah hampeh. So, masalah pun selesai. Kalau tak selesai juga, kita jumpa pakar motivasi iaitu Dato’ Abeyohs. Lepas jumpa dia, confirmed settle!! =p

Yang penting, kita berkunjung ke Nail Parlour & SPA & Secret Recipe.. 2 3 4 hari sebelum JSD.. Oh, dan Vincci, Nose, MnG, Zara, Jusco & Baskin Robbins. Baru cool…

p/s.. Uniqlo dah buka kt kLcc..jom shopping lepas mengeluarkan air mata di cinema with NKTM..

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device