May 24, 2011

Files...

Posted by Aly Alberta at 10:04 AM
Reactions: 
Hi.. I feeeeeeeellllllll goooooooooooooood. Heeeeeeeeee..=p.. Sebab kerja I di ofc yang berlambak-lambak-lambak tu sudah siap. I managed to close all the files. Ada lagi 2 3 files yang still pending tapi tu file besar. Dalam store dah takde space nak letak. All compactors are fully loaded.

One thing I didn’t understand here. Dorang kan punya cases punya files kan memang banyak!!! Tapi, dorang kan tak pernah nak ambil tau keadaan kat mana nak simpan files yang bebanyak tu. Dorang main open folder by folder by folder ikut sesuka hati dorang tapi dorang tak tau yang space is limited. Sangat limited! Tapi dorang genius. Dorang create system supaya space yang limited tu tetap available. Caranya dengan destroy files yang lelama.

Ok, fine! That’s our job and we do our job. Print list files yang dah boleh review for destroy then extract out all the files. Now, try imagining, we extract out semua file yang lelama. File tahun 70an, 80an, 90an. Banyak tu tak mau cerita la. Nak cerita sini pasal dusts file tu. Memang boleh kena penyakit tibi. Tau la file lelama kan.. Walaupun nampak elok tapi kalai kita kibas-kibas habuk bleh dapat sebaldi tuuu. Bersin jangan cakap la. Sampai kengkadang tu, sampai dah tak terkeluar bersin tu. Ye la, dah 5 6 7 8 kali bersin berturut-turut, yang ke 9 tu tersekat la.Nasib baik tak tercekik bersin. Eh! Ada ke orang tercekik bersin? Ni merepek! Nasib baik laa aircond kat store tu power tahap gaban, sejuk ya amat tapi, tu pun berpeluh-peluh juga walaupun sejuk. Dah kerja turun naik angkat berat, confirmed la berpeluh!

Ok! Sekarang dah tak feel good dah. Feel bad pula...

Then, bila hantar files to review for destroy tuu kat dorang, dorang mesti merungut. Kalau dah merungut tu confirmed la kan dorang malas. Malas nak tengok. Tengok sebelah mata pun tak. Jeling lagi laa. Akhirnya files tu duk la belakang pintu supaya mata tak sakit nak memandang. Berkulat berhabuk la file tu kat situ sampai… Entah sampai bila…

Actually, dekat store tu, kalau nak ikutkan files yang dah boleh destroy memang banyak! Itu pun ada lagi yang belum di-extract out-kan. Kalau semua files tu di-destroy-kan, memang store tu ada banyak space nak simpan files yang baru-baru ni. Yang baru berlambak. Yang lama lagi berlambak. Nak joget lambak pun dah takde space. Kalau macam ni, 1 kLcc tu pun tak muat nak letak!!!

Haih! Entah laa labuuu.. Dah nasib badan. Ikut je la flow-nya. Kita dah buat kerja kita. Masalah yang dihadapi dorang laa yang perlu selesaikan. Jangan lepas tangan terus sudah. Nanti yang tanggung beban siapa? Kita juga! Siapa? Kita juga! Tapi ganjaran yang diterima tak setaraf dengan beban yang ditanggung. Dah la terima lambat. Tak setimpal pula tu. Chesdale!!! =p

So, kesimpulannya, ada sesiapa yang nak tawarkan saya kerja? Gaji saya tak berani nak demand tapi nak 3k keatas. HaHaHa..

p/s..”dorang” dalam perenggan di atas tiada kaitan dengan yang hidup dan mati..siapa makan garam dia la terasa masin!

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device