March 18, 2011

HIV & JSD

Posted by Aly Alberta at 10:34 AM
Reactions: 
Haluuu.. TGIF! I'm suffering now because of the HIV test yesterday. Oh! Yes, I've done the HIV test & I'm negative! Yeah!! Boleh kahwin!!! HaHaHa.. OK! Sya suffering sebab jari telunjuk sya amat sakit & bengkak & pedih. Tak sangka boleh jadi sampai macam ni. Sungguh tragic effectnya. Macam kena injection padahal ambil darah je, tu pun not even half of the small tube. Maybe kulit sya amat sensitif. Confirmed tak boleh derma darah. Ye la, nak derma darah bukan cucuk kat jari, tapi cucuk kat lengan ok! Mau lengan sya jadi macam incredible hulk. Ngeri!!! Tapi ini andaian saja. Belum cuba belum tau. Derma darah tu kan elok. Selain dapat menderma kepada orang yang memrlukan, darah kita boleh proses darah baru. Kan bagus untuk badan kita. Kan? Kan?

Sekarang, sya menaip dengan kadar kelajuan yang perlahan sedikit daripada biasa. Sebab 1 jari dah out. Makan pun pakai sudu. Tak boleh pakai tangan. Tapi semalam makan ayam penyet belasah je pakai tangan. Pakai sudu tak feel ok! Ayam penyet tuu!! Pedas tapi lazat!!!

OK! Dah lama tak story mory about JSD kan? JSD so far so good. 1st thing yang perlu dibuat & paling penting sudah selesai dengan jayanya. Imbuhan pun sudah dapat. Ilmu2 pun sudah upgrade. 1st thing tu ialah Kursus Kahwin. HaHaHa.. Sounds funny kan? But yet it was a memorable one! Penceramah semua amat sporting & fun!!! Walaupun on Sunday tu pagi-pagi buta dah menongkat dagu di dewan ceramah. Kursus ni 2 hari setengah. Sabtu setengah hari. Sunday full day. Monday tu memang out of service! Penat otak & minda.

Now, tengah sibuk mengisi borang2. Read: Borang-borang. Jenuh tau mengisi. Seorang ada lebih kurang 3 borang. 1 borang ada lebih kurang 4 section. Kalau 2 orang ada 6 borang. That's mean 6 borang & 24 sections. Dan yang paling best, tukang isi borang ada seorang saja. Cuba bayangkan!! Kalau dapat bayangkan bagus, tak dapat bayangkan, u have problem dude! =p

JSD's card pun dah lepas stage kedua. Heading to stage ketiga now. Banner & bunting is on the way juga. Heading to stage two now. We do both at same kedai. Senang! And, the kedai's owner pun sangat baik & nice to us. Harga pun reasonable walaupun ada kesilapan technical di sana sini & the most important is their design is simple yet beautiful. Harga dia reasonable sebab harga sebenar card yang kami nak tu is RM1.20 but the owner aka pakcik said the harga is RM0.90. Either he forgot the actual price or he's confused or it's our rezeki actually. I'm not sure but thanks God. Sudah jimat cost di situ.


OK! Now I think that u have the hint what is JSD all about. Well, stay with me then u'll find out more about JSD.

0 comments:

Post a Comment

 

Princess Diaries Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device